Ny, lav varmepris og ekstra rabat fra 1. april 2023

Ved årsskiftet satte vi prisen på varmeforbrug ned, og nu varmen koster endnu mindre: Vi sænker prisen markant og giver desuden 500 kr. i rabat pr. MWh resten af 2023.

Rabat og prissænkning gælder forbrugsprisen. Arealafgiften og det årlige abonnement har vi holdt i ro siden 2020, og det fortsætter uændret. Det samme gør returvarmeafgiften.

Pr. 1. april 2023 koster fjernvarme fra E.ON:

 • Varmeforbrug: 
  • Grundpris: 750 kr. pr. MWh (tidligere 1.206,25 kr. pr. MWh)
  • Rabat hele 2023: 500 kr. pr. MWh
  • Pris fratrukket rabat: 250 kr. pr. MWh
 • Fast årligt abonnement: 1.133,00 kr. 
 • Årlig arealafgift: 21,67 kr. pr. m2
 • Returvarmeafgift

Alle priser er inkl. moms. Få overblik over vores gebyrer her.

Den lave forbrugspris fortsætter i 2024
Vi har samtidig fastsat varmeprisen i 2024, hvor vi holder fast i den nye lave pris på varmeforbrug på 750 kr. pr. MWh.

Derfor indfører vi lavere forbrugspriser og rabat
E.ON Varme Danmark ApS er et ‘hvile i sig selv-selskab’ under Varmeforsyningsloven. Loven betyder, at varmeprisen nøje afspejler de faktiske, nødvendige omkostninger til leverancen af fjernvarme, så vi tjener ikke penge på salg af varme. Vi må heller ikke lave overskud. Derfor kan vi nu skære en stor del af din forbrugspris.

De ændrede priser skyldes, at elpriserne har været høje, så indtjeningen på vores elproduktion har været højere end budgetteret – og det kommer varmeprisen til gode. Desuden er gaspriserne fortsat lavere end forventet på dette tidspunkt.

Alle kunder betaler samme grundpris
Fjernvarme er varme med omtanke for mennesker og miljø - og din økonomi. Med fjernvarme er I flere om at dele udgifterne, og alle får glæde af stordriften. Et fjernvarmeværk kan købe stort ind og sikre, at energi og ressourcer er effektivt udnyttet.

Prisen på din fjernvarme
Vi fastsætter typisk vores priser en gang om året, men ved store udsving på energimarkedet kan vi være nødt til at regulere prisen flere gange i løbet af året.

Vi sender en regning en gang om måneden – du betaler for dit faktiske forbrug. Derfor er regningen ofte højere om vinteren end om sommeren.

Bag om varmeprisen
Prisen består af 4 dele:

 1. Varmeforbrug - prisen for dit konkrete forbrug, som er baseret på hvor meget energi, vi bruger på at producere varme.
 2. Abonnement - et fast årligt beløb for alle kunder. Beløbet dækker afregning og administration.
 3. Arealafgift - et fast beløb baseret på BBR-oplysninger om din bolig. Det dækker investering i og vedligehold af fjernvarmenettet.
 4. Returvarmeafgift – en afgift eller bonus, der reguleres af, hvor godt du udnytter varmen i din bolig.

Se, om du kan søge varmetillæg
Du kan søge om varmetillæg, hvis du er folkepensionist eller tilkendt førtidspension før 2003, uanset om du er lejer eller ejer. Vær opmærksom på, at der kun er én i husstanden, der kan få varmetillæg.

Se mere og ansøg her.

Kvinde i sofa på iPad

Får du ikke breve fra os i e-Boks?

Så mangler du at give samtykke til, ’at e-Boks må behandle mit CPR-nummer til identifikation af mig’ og ’indhente adresseoplysninger’. Du ændrer samtykke under ’Indstillinger’ i e-Boks. Du skal give samtykke til både CPR og adresse. 

Spar på varmen

Få gode råd til, hvordan du sparer på varmen uden at fryse. Og bruger fjernvarmen rigtigt. Læs mere her.

Se dit forbrug på Mine Sider

Du kan altid følge dit forbrug på Mine Sider. Her finder du også dine regninger fra os. 

Bestil et servicetjek

Hvis dit system er indstillet forkert eller i stykker, kan det betyde, at du har et unødigt højt forbrug af varme eller ikke udnytter varmen godt nok. Bestil et servicetjek her.

Brug for hjælp?

Du har er altid velkommen til at kontakte vores kundesupport - skriv til os her.

Læs mere om vores områder

E.ON Varmes bestemmelser