Frederikssund fjernvarme - en af landets bedste miljøprofiler

E.ON har leveret fjernvarme til Frederikssunds indbyggere siden 2005. I dag er der over 1.700 husstande i Frederikssund, som får sin varme fra vores energieffektive kraftvarmeanlæg. 

Frederikssund kraftvarmeanlæg har en af landets bedste miljøprofiler, fordi værket modtager industriel overskudsvarme fra Haldor Topsøe og anvender el fra vandkraft til varmeproduktionen. Over 50 % af Frederikssunds fjernvarme stammer fra overskudsvarme. Brug af overskudsvarme fra industrien giver vores fjernvarmekunder en besparelse på cirka 2.000 kr. årligt.

Endnu mere overskudsvarme fra 2023
I foråret 2022 fik vi tilladelse af Frederikssund Kommune til at installere en varmepumpe ved spildevandsanlægget Novafos. Varmepumpen udnytter overskudsvarme fra spildevand og tilfører det til fjernvarmenettet. På den måde går overskudsvarmen fra fx varme brusebade ikke tabt. Projektet står klart allerede i løbet af 2023 – derefter kommer en endnu større andel af Frederikssunds fjernvarme fra overskudsvarme.

*Al fjernvarmevandet i systemet er specialbehandlet ved mekanisk filtrering, pH reguleret dosering og korrosionsbeskyttelse.

Bor du i Frederikssund og vil på fjernvarmenettet?

Værket producerer el og kan lagre varme
Det varme vand* i anlægget ledes over i en akkumulatortank, hvor det bliver samlet til senere brug. Akkumulatortanken på kraftvarmeværket i Frederikssund indeholder 4.000 m3 specialbehandlet* vand. Det er hele 4 millioner liter vand – svarende til mere end 50.000 brusebade. Når der opstår øget behov for el i Østdanmark, producerer vi el og varme på naturgasmotorer.

Tekniske specifikationer
Hver motor yder 5.500 kW el og 5.900 kW varme. Derudover er de fire naturgaskedler på i alt 27 MW. Fra kraftvarmeværket går der 69 km isolerede fjernvarmerør under jorden ud til husstandene.

*Al fjernvarmevandet i systemet er specialbehandlet ved mekanisk filtrering, pH-reguleret dosering og korrosionsbeskyttelse.

Varmepris 
Se vores aktuelle pris på fjernvarme her.
 

Læs mere om vores andre fjernvarmenet

Adresse

E.ON Kraftvarme Frederikssund
Løgismose 1
3600 Frederikssund

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere om Frederikssund fjernvarmeanlæg, vil koble din husstand på fjernvarmenettet eller har andre spørgsmål, så skriv til os her.

Må vi kontakte dig på mail?

Udfyld vores formular, så får du automatisk besked på mail, når vi har nyt om din varme. Klik her.
 

Om E.ON Varme

Vi har reduceret vores CO2-udledning med 53 % fra 2010-2019, fordi vi hele tiden gør vores varmeproduktion mere grøn og bæredygtig.

E.ON Varmes bestemmelser

E.ONs fjernvarmedeklaration

Her kan du se og downloade vores fjernvarmedeklaration.

Frederikssund