Overvejer du elbil?

Fremtiden er elektrisk - vi er ikke i tvivl. Der er altid mange overvejelser, når man skal købe ny bil. Mange faktorer spiller ind - model, pris, totaløkonomi osv. Og springet til elbil kan være stort.

Elbilen er fremtiden

Det er både bæredygtigt, billigt og roligt at køre på el. Ifølge Trafikstyrelsen er elbilen et oplagt valg for mere end 90 procent af alle ture i personbiler, da langt de fleste bilture er relativt korte. Og i takt med den hastige udvikling inden for batteripakketeknologi vil tallet kun blive højere. 

Her hos E.ON satser vi på fremtidens bil - elbilen - og sætter hele tiden hurtigladere op ved motorvejene og trafikale knudepunkter, så du kan oplade din elbil med energi fra vedvarende energikilder.

Der er masser af fordele ved at køre elbil ift. benzin- og dieselbiler.

1. Det er bæredygtigt

I Danmark kommer en tredjedel af den samlede CO2-udledning fra transport. Elbiler har ingen direkte CO2-udslip til nærmiljøet, derfor er de et vigtigt led i at nå det mål, Danmark har sat sig om at være uafhængig af fossile brændsler i 2050.

2. Det er billigt i drift

Det er billigere at køre på el sammenlignet med benzin og diesel. Service og generel vedligeholdelse er også lavere bl.a. på grund af elbilens enkle motoropbygning og færre bevægelige dele. Ja, en elbil er dyrere ved anskaffelsen, men i takt med at flere vælger at købe en elbil, vil nypriserne falde.

3. Det er sjovt - og hurtigt

Motoren i en elbil er anderledes og mere simpelt opbygget end motoren i en fossildrevet bil. Dette betyder bl.a., at elbilen accelererer meget hurtigere og du fornemmer hurtigt et godt bundtræk. Når du kører elbil, viser du samtidig, at du har truffet et aktivt valg om at bidrage til udviklingen af fremtidens fossilfri transport.

4. Elbilen larmer mindre

En bil, der kører på el, larmer mindre end en benzinbil og bidrager til et stille og roligt bymiljø. Der er også nogle elbiler, der kan aktivere en ekstra lyd, når de kører ved lav hastighed for at gøre opmærksom på sig selv overfor fodgængere og cyklister. Det er både sikkert og smart!

Danmarks største ladenetværk

Oplad i hele vores ladenetværk med mere end 1.600 ladepunkter fordelt i byer og langs motorveje.

Se kortet her.

Få ladeboks derhjemme

Sikker, hurtig og nem opladning både hjemme og i vores netværk af ladestandere. 

Se vores Home abonnementer her.

Bor du i byen?

Ingen plads til ladeboks hjemme? Find det City-abonnement, der passer til dig og lad op i hele vores offentlige ladenetværk med strøm fra vedvarende energikilder.

Se vores City abonnementer her.