1. Privat
  2. Strøm til din elbil
  3. Overvejer du elbil?

Overvejer du elbil?

Fremtiden er elektrisk - vi er ikke i tvivl. Der er altid mange overvejelser, når man skal købe ny bil. Mange faktorer spiller ind - model, pris, totaløkonomi osv. Og springet til elbil kan være stort.

Det kan være svært at få overblik over hvilken elbil, der passer bedst til ens behov og økonomi. Elbilguiden.dk hjælper dig med at få overblik og få svar på mange spørgsmål om livet med elbil. Du kan dykke ned i en detaljeret bekvemmeligheds-, klima- og økonomiscore og vurdere om skiftet til elbil kan betale sig for dig.

Du får svar på antal opladere på dine hyppige ruter, hvor mange gange du skal oplade om ugen og se hvordan din biløkonomi ser ud sammenlignet med en fossil bil.

Elbilen er fremtiden

Det er både bæredygtigt, billigt og roligt at køre på el. Ifølge Trafikstyrelsen er elbilen et oplagt valg for mere end 90 procent af alle ture i personbiler, da langt de fleste bilture er relativt korte. Og i takt med den hastige udvikling inden for batteripakketeknologi vil tallet kun blive højere. 

Her hos E.ON satser vi på fremtidens bil - elbilen - og sætter hele tiden hurtigladere op ved motorvejene og trafikale knudepunkter, så du kan oplade din elbil med energi fra vedværende energikilder.

Der er masser af fordele ved at køre elbil ift. benzin- og dieselbiler.

1. Det er bæredygtigt

I Danmark kommer en tredjedel af den samlede CO2-udledning fra transport. Elbiler har ingen direkte CO2-udslip til nærmiljøet, derfor er de et vigtigt led i at nå det mål, Danmark har sat sig om at være uafhængig af fossile brændsler i 2050.

2. Det er billigt i drift

Det er billigere at køre på el sammenlignet med benzin og diesel. Service og generel vedligeholdelse er også lavere bl.a. på grund af elbilens enkle motoropbygning og færre bevægelige dele. Ja, en elbil er dyrere ved anskaffelsen, men i takt med at flere vælger at købe en elbil, vil nypriserne falde.

3. Det er sjovt - og hurtigt

Motoren i en elbil er anderledes og mere simpelt opbygget end motoren i en fossildrevet bil. Dette betyder bl.a., at elbilen accelerer meget hurtigere og du fornemmer hurtigt et godt bundtræk. Når du kører elbil, viser du samtidig, at du har truffet et aktivt valg om at bidrage til udviklingen af fremtidens fossilfri transport.

4. Elbilen larmer mindre

En bil, der kører på el, larmer mindre end en benzinbil og bidrager til et stille og roligt bymiljø. Der er også nogle elbiler, der kan aktivere en ekstra lyd, når de kører ved lav hastighed for at gøre opmærksom på sig selv overfor fodgængere og cyklister. Det er både sikkert og smart!