Elafgiften bortfalder midlertidigt fra 1. januar 2023

Som du nok har hørt, fjerner staten hele elafgiften på 90 øre pr. kWh på den el, du bruger derhjemme. Foreløbig fra 1. januar 2023 og frem til 30. juni 2023.

Derfor sætter vi tilbagebetaling af elafgift på 0,90 kr. pr. kWh på pause fra 1. januar 2023.

Når elafgiften bortfalder
Du ser først ændringen i marts, fordi det er dér, dit serviceabonnement for januar forfalder til betaling. Du betaler nemlig dine E.ON-regninger bagudrettet.

Eksempel:

  • Abonnementsmåned: Januar
  • Vi udsteder regningen i starten af februar
  • Regningen skal betales i starten af marts

Hvad er elafgift?
I Danmark betaler man elafgift til staten på den strøm, man bruger, og afgiften er en stor post på den samlede elregning. Når elafgiften sænkes, sænkes også den tilbagebetaling, som vi har adgang til og giver videre til dig. Lige nu tilbagebetaler vi ingen elafgift første halvår 2023.

Når staten ændrer afgiften, følger vi med
Staten sænker løbende elafgiften de kommende år. Vores tilbagebetaling kommer til at følge statens nedsættelser af elafgiften fremadrettet. P.t. tilbagebetales ikke elafgift 1. halvår 2023.

Ingen tilbagebetaling, hvis du har solceller, elvarme eller lignende
Hvis du har solceller, jordvarme, elvarme, luft-til-vand-varmepumpe eller lignende, får du ikke tilbagebetaling af elafgift. Det tillader SKAT nemlig ikke.

Hvis du lejer ladeboksen, får du ekstra strømgodtgørelse
Vi udbetaler ekstra strømgodtgørelse til dig, som lejer ladeboksen af os. Efter 1. januar 2023 får du stadig strømgodtgørelse på 2,25 kr. pr. kWh.