Tilbagebetaling af elafgift

Elafgiften er fra 1. juli – 31. december 2023: 0,697 kr. pr. kWh ex. moms.

Svarende til en tilbagebetaling op til 0,87 kr. pr. kWh inkl. moms.
 

Elafgift
I Danmark betaler man elafgift til staten på den strøm, man bruger. Staten støtter udbredelsen af elbiler ved at afgiftsfritage den strøm, der bruges til at oplade elbiler. Det er ladeoperatører som E.ON, der garanterer over for Skattestyrelsen, at den afgiftsfritagede strøm bruges til at lade elbiler op. Det er også E.ON, der får tilbagebetalingen. Vi har valgt at tilbagebetale den afgift til kunderne. 
 

Ændrede momsregler
I september 2022 kom Skatterådet med en ny praksis omkring refusion af elafgift, som tilbagebetales fra ladeoperatører til private. Det er en kompleks sag, der kort fortalt betyder, at ladeoperatører nu maksimalt må tilbagebetale moms på elafgift for samme beløb, som der betales moms på abonnementet.
 

E.ON giver stadig dele af momsen retur
Vi må som ladeoperatør tilbagebetale moms svarende til den moms, man betaler til os. Det vil sige, vi må godt tilbagebetale noget moms, men ikke nødvendigvis al moms. Men det vi må give retur, det tilbagebetaler vi selvfølgelig. De 0,697 kr. pr. kWh ex. moms får du selvfølgelig stadig på hele dit forbrug.
 

Regneeksempel
Du går glip af 150 kr. årligt, hvis du fx har et abonnement på 199 kr./md. og bruger 300 kWh/md. svarende til op mod 20.000 km årligt.*

Der er tale om relativt små beløb, men det er dog en ændring og en øget kompleksitet hos operatørerne og hos jer.
 

Branchen arbejder på at ændre reglerne
Elbilbranchen arbejder i fællesskab på at få løst problemet med relevante myndigheder, så reglerne bliver nemmere og mere gennemskuelige. Og elbilisterne kan få nem og billig adgang til opladning af elbilen.
 

Ingen tilbagebetaling, hvis du har solceller, elvarme m.v.
Der gives i dag separat reduktion på elafgiften på andre energiformer, hvilket gør, at du ikke kan få yderligere tilbagebetaling af elafgift i forbindelse med din ladestander, hvis du har solceller, jordvarme, elvarme, luft-til-vand-varmepumpe eller lignende.
 

Når staten ændrer afgiften, følger vi med
Frem mod 2030 vil staten løbende sænke elafgiften generelt. Vores tilbagebetaling vil til enhver tid følge statens takster og nedsættelser af elafgiften.
 

*Se vores beregning
Moms på abonnement (199 x 0,20) = 39,80 kr.
Moms på elafgift x samlet forbrug (0,697 x 0,25) x 300 kWh = 52,25 kr.
Beløb du går glip af = 12,48 kr. pr. måned / 149,96 kr. årligt