Sådan får du tilbagebetalt din elafgift

Al strøm, du bruger derhjemme, betaler du for via din elregning til dit almindelige elselskab. Også den strøm, du bruger via din ladeboks fra E.ON. Men du kan få tilbagebetaling af elafgift for de kWh, som du bruger via ladeboksen. Det sørger vi for, hvis du tilmelder din regning til Betalingsservice.

Hver måned modtager du en opgørelse fra os med de kWh, du brugt til opladning på ladeboksen. Vi fjernaflæser dit forbrug via det sim-kort, som sidder i boksen.

Du får 0,90 kr. i tilbagebetaling af elafgift pr. kWh – de penge bliver modregnet i prisen for dit abonnement. Eventuelt overskud får du selvfølgelig udbetalt.

Hvad er elafgift?
I Danmark betaler man elafgift til staten på den strøm, man bruger, og afgiften er en stor post på den samlede elregning. Nu har Folketinget imidlertid at reducere elafgiften fra 1. juli 2022, og det betyder, at hver enkel forbruger får en lavere udgift til el.

Når elafgiften sænkes, sænkes også den tilbagebetaling, som vi har adgang til og giver videre til dig.

Når staten ændrer afgiften, følger vi med
Staten sænker løbende elafgiften de kommende år. Vores tilbagebetaling kommer til at følge statens nedsættelser af elafgiften fremadrettet. 

Helt lavpraktisk – når du skal have din tilbagebetaling
Når du tegner et abonnement gennem E.ON, sørger vi for alt det administrative, så du automatisk modtager tilbagebetaling af elafgift, men kun hvis du har tilmeldt din regning til Betalingsservice.

Er du ikke tilmeldt Betalingsservice, får du ikke automatisk tilbagebetalt elafgift, og vi opkræver 39 kr. pr. måned i gebyr for at sende dig regninger på papir.

Tilmeld dig Betalingsservice her.

Ingen tilbagebetaling, hvis du har solceller, elvarme eller lignende
Hvis du har solceller, jordvarme, elvarme, luft-til-vand-varmepumpe eller lignende, får du ikke tilbagebetaling af elafgift. Det tillader SKAT nemlig ikke.

Hvis du lejer ladeboksen, får du ekstra strømrefusion
Vi udbetaler ekstra strømrefusion til dig, som lejer ladeboksen af os. Du får udbetalt godtgørelse fordelt på 0,90 kr./kWh i elafgift og 1,18 kr./kWh i strømpris - i alt 2,08 kr. pr. kWh.

  • Du får 0,90 kr. pr. kWh tilbagebetalt i elafgift, når du lader hjemme med vores Home abonnementer
  • Vores tilbagebetaling følger statens nedsættelser af elafgift
  • Tilbagebetaling sker automatisk via Betalingsservice