Parkeringsregler for dig med elbil eller plugin-hybrid

Er du i tvivl om, hvilke regler der gælder for dig som elbilsejer? Som udgangspunkt er elbils-pladser skiltet med et el-ikon, og på de pladser må kun elbiler og plug-in hybrider holde.

Parkerer du offentligt, og parkeringspladsen ligger i en betalingszone, kan du ikke regne med, at det er gratis at holde parkeret, selvom du holder på en ladeplads. Kommunerne bestemmer nemlig parkeringsreglerne, og mange steder bliver der ikke differentieret imellem elbiler og benzin- og dieseldrevne biler.

Du kan som udgangspunkt regne med, at du skal betale for parkering. Hvis skiltene fx viser et el-ikon, må der kun holde elbiler og plugin-hybrider på parkeringspladsen. Omvendt, må elbiler og plugin-hybrider gerne holde på en almindelig parkeringsplads.

Det er ikke påkrævet, at bilen oplader, når den holder parkeret. E.ON opfordrer dog til, at du flytter din bil, når den er ladet op – det er nemlig Go’ Ladestil.

Er det gratis at parkere sin elbil i København?

Har du hørt, at det er gratis at parkere sin elbil? Det kan du have delvist ret i.

Der gælder nemlig forskellige regler alt efter, hvilken kommune du befinder dig i. Et overblik over parkeringsreglerne i forskellige områder i Danmark finder du her:

  • Aalborg – mulighed for at bestille et gratis årskort for både elbiler og plug-in hybrider
  • Aarhus – 3-timers parkering ved ladestander (med tidsbegrænsning) er gratis for elbiler og plug-in hybrider, herefter betaler du som almindeligt. For elbiler som parkerer på almindelige parkeringspladser i betalingszoner, er de første 4-timers parkering pr. døgn gratis – du skal dog registrere parkering i parkeringsapp.
  • Frederiksberg – gratis parkering for elbiler og plug-in hybrider
  • København – gratis parkering for elbiler (gælder ikke ved offentlige, underjordiske anlæg) og betaling påkrævet for plug-in hybrider
  • Odense – Betaling påkrævet for både elbiler og plug-in hybrider

Vi tager forbehold for, at ændringer kan være sket, siden denne side blev opdateret.