Installation af ladeboks

 • Skal jeg være hjemme, når ladeboksen installeres?

  Ja, du skal være hjemme, når installatøren ankommer for at sætte din ladeboks op. 

  Prisen for en standardinstallation gælder kun, hvis din elinstallation lever op til vores krav til standardinstallation. Ellers får du et tillæg i pris. Det aftaler du direkte med installatøren, når han er hos dig.

   

 • Hvornår bliver ladeboksen installeret?

  Der kan gå op til 6 uger, før din ladeboks bliver installeret, fra vi har modtaget din bestilling.

  Du får din ladebrik af installatøren, når ladeboksen er installeret. Har du brug for din ladebrik før installationen er på plads, kan vi igangsætte dit abonnement tidligere. Kontakte vores kundesupport her.

 • Kan jeg selv installere en ladeboks fra E.ON?

  Nej, det kan du desværre ikke. 

   

  E.ON samarbejder med autoriserede elinstallatører, som sætter ladeboksen op og trækker de nødvendige kabler mellem ladeboks og din eksisterende eltavle. På den måde, sikrer vi os, at ladeboks og evt. elmåler fungerer samt at alle forbindelser er tilsluttede korrekt og overholder sikkerhedsreglerne.

 • Hvad skal jeg være opmærksom på før installation af ladeboks?

  Dette skal være på plads før installation af ladeboks: 

  1. Du er som kunde ansvarlig for, at du eller ejeren af ejendommen stiller et egnet areal til rådighed for opsætning af ladeboksen, og ejeren af ejendommen skal acceptere, at vi borer hul i muren eller andet materiel for at trække kabler til ladeboksen.


  2. Du er som kunde ansvarlig for, at der er nogen på adressen, når ladeboksen skal monteres. Der skal være ryddet og gjort plads til, at teknikeren kan komme til. Hvis tredjemand (fx ejeren af ejendommen) skal give tilladelse, skal du sørge for tilladelsen, inden arbejdet starter.
    

  Her kan du se vores krav til standardinstallation.

 • Hvilke betingelser gælder for en standardinstallation?

  Der er en række ting, du skal være opmærksom på, når du skal have installeret en E.ON-ladeboks.
   

  Det gælder både det, der skal være på plads, inden vores installatør ankommer, hvad installatøren rent faktisk foretager sig, når han er hos dig og hvad en standardinstallation indeholder.
   

  1. Vi sætter kun ladeboksen op dér, hvor vi på forhånd har aftalt. Det er typisk på garagevæg, carport eller husmur; der hvor det er oplagt i forhold til parkering og opladning.

  2. Gruppetavlen skal være placeret i stueplan. Højdeforskel mellem elinstallation og terræn må maksimaltvære 1,0 meter.

  3. Sikringen foran gruppetavlen må ikke være over 63A. Det tjekker elektrikeren.

  4. Din installation skal have en virksom jordelektrode, som har en overgangsmodstand til jord på maks. 100 ohm. Det betyder, at den slår fra, hvis modstanden er højere. I det tilfælde stopper bilen med at lade. Det tjekker elektrikeren også.

  5. Du skal have 3 x 16A til rådighed, for at vi kan udføre vores standardinstallation på 11kW. Det har de fleste husstande normalt til rådighed. Det er også noget, elektrikeren tjekker.

  6. Du skal have mobildækning (2G) dér, hvor ladeboksen skal sidde. Der sidder et simkort i vores udstyr, som skal kunne komme på telefonnettet. Manglende forbindelse ses oftest i landområder eller kældre.

  7. Din eksisterende installation skal overholde gældende lovgivning

    

  Er en eller flere af betingelserne fra listen ikke opfyldt, kan der være ekstra omkostninger. Det vurderer installatøren, og giver dig en pris på ekstra arbejdet, som du skal acceptere, inden vi går i gang. 
   

  Her kan du se vores krav til standardinstallation.

 • Skal ladeboksen være under tag?

  Vores ladebokse kan tåle vejr og vind, og kan derfor godt opsættes uden beskyttelse under fx et carport tag. 

 • Kan jeg flytte min ladeboks til ny adresse?

  Skal du flytte til en ny adresse - og ønsker du at flytte ladeboksen med samt fortsætte dit E.ON abonnement? Det koster 8.495 kr. som dækker nedtagning af ladeboksen samt helt ny standardinstallation på din nye adresse.
   

  Nedtagning og opsætning skal foretages af E.ONs installatører for at sikre at boksen kan måle dit forbrug, og du kan fortsætte dit E.ON abonnement.


  Skriv til os, hvis du skal flytte - brug formularen her.

 • Nedtagning af ladeboks

  Lejer du ladeboksen af E.ON og ønsker du at opsige dit abonnement, koster det kr. 2.500 for at få nedtaget ladeboksen. Du må ikke selv tage ladeboksen ned, det skal vores autoriserede installatør gøre, og de sørger samtidig for at alt er sikret efter nedtagning.
   

  Skriv til os, hvis du ønsker at opsige vores abonnement - brug formularen her.
   

  Hvis du ejer ladeboksen, bestemmer du selv hvad der skal ske med ladeboksen, hvis du opsiger dit abonnement.