Vær opmærksom på falske mails - såkaldt phishing

Falske e-mails fra svindlere med virksomheder som afsendere er desværre blevet en del af dagligdagen. I E.ON oplever vi selv at modtage falske e-mails, og vi er naturligvis opmærksomme på den risiko, mistænkelige e-mails kan indeholde. Man kan aldrig vide sig helt sikker på, hvornår en e-mail er troværdig. Hvis du bliver bedt om at klikke på et link og derefter indtaste kreditkortoplysninger, er det højst sandsynligt en såkaldt phishing e-mail. Skulle du modtage en sådan mail fra os, er det vigtigt, at du sletter den og ikke klikker på linket og angiver dine kortoplysninger. Vi vil aldrig bede dig om kortoplysninger online. 

Hvad er phishing?

Phishing er, når svindlere prøver at franarre personers kortoplysninger eller logind-information ved hjælp af fx falske e-mails og hjemmesider. Du skal være opmærksom på, at hjemmesiderne og e-mailsne ret ofte ser troværdige ud. Det kan også gøres via et telefonopkald eller en SMS.   

Sådan skal du forholde dig, hvis du modtager phishing-mails

Hvis du får en e-mail, hvor du bliver bedt om at angive oplysninger om dit kort eller et brugernavn og en adgangskode, skal du slette den med det samme og sørge for, at du ikke klikker på links, billeder eller andet i mailen. 

Sådan skal du gøre, hvis du har klikket på linket og har angivet dine oplysninger

Er du kommet til at klikke på et link, og har du indtastet dine kortoplysninger eller dit brugenavn og din adgangskode, er der en stor risiko for, at svindlerne har fået adgang til dine informationer, og vi opfordrer dig derfor til at kontakte din bank for at få lukket dit kort hurtigst muligt. Derudover kan det være en god idé at skifte din adgangskode til din e-mail, da svindlerne også kan have fået adgang til denne.  

Hvad gør E.ON for at modvirke phishing?

Vi tester løbende vores systemer for at modvirke risikoen for, at nogen skulle sende falske e-mails i vores navn. Vi sørger også for løbende at uddanne vores medarbejdere i cyber- og datasikkerhed. Hvis vi har behov for at meddele dig noget, som er vigtigt, så vil vi altid e-maile dig den nødvendige information uden links eller krav om at logge ind.

Har du brug for at vide mere?

Vores kundesupport sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har yderligere spørgsmål. Ring til dem på tlf. 70 27 05 77 eller skriv på kundecenter@eon.dk