Varmeselskaberne vil samarbejde og gavne fjernvarmen i Stege og Lendemarke

Stege Fjernvarme og E.ON vil fremadrettet arbejde på en fælles løsning for at sikre stabil og prisvenlig fjernvarme i Lendemarke.

Boligopvarmning er blevet et højaktuelt emne med de stigende energipriser, vi ser overalt i øjeblikket. Det mærker man også i Lendemarke, hvor E.ON leverer fjernvarme og har varslet prisstigninger. På den anden side af vandet er det Stege Fjernvarme, der leverer fjernvarmen – og nu fortæller de to parter, at de vil undersøge muligheden for et samarbejde om fjernvarmen for at kunne sikre området prisvenlig fjernvarme fremadrettet.

”Vi er i dialog med Stege Fjernvarme om at kunne etablere en varmeledning fra Stege til Lendemarke, så vi i fællesskab kan give folk på begge sider af vandet de bedste betingelser for fjernvarme. Fjernvarme har potentialet til at være den bedste og billigste løsning for opvarmning til både private huse, offentlige bygninger og virksomheder. Det har den været i både Stege og Lendemarke i mange år, men vi er blevet presset på prisen i Lendemarke det seneste år. Den udvikling skal vendes, og vi er glade for at kunne samarbejde med Stege Fjernvarme om netop den opgave,” siger Bjørk Paamand Olsen, der er varmechef i E.ON.

Hun bakkes op af Kris Kristoffersen og Jan Hansen, henholdsvis driftsleder og formand for Stege Fjernvarme Amba:

”Vi ønsker alle, at der er en stærk, lokal og konkurrencedygtig fjernvarme i Stege og Lendemarke. Ved at samarbejde og arbejde for at udnytte den varmeproduktion der er lokalt, skaber vi de absolut bedste betingelser for fjernvarmen i vores lokalområde. Vi har en god dialog med E.ON om, at vi netop skal udnytte varmen bedst muligt i området, så et længe næret ønske fra alle parter om en fælles varmeforsyning for både Stege og Lendemarke kan komme et skridt nærmere. Da vi med vores nuværende kapacitet også kan forsyne Lendemarke, skal vi dog forinden sikre os, at vi kan fastholde varmeprisen for vores nuværende brugere, inden vi kaster os ud i det relativt omfattende projekt.” lyder det fra Jan Hansen.

Fjernvarme, som i bund og grund er fælles varme, har gavn af, at så mange som muligt er koblet på. Det gavner udnyttelsen af varmen og prisen. Derfor er begge parter også glade for, at Sukkerfabrikken også bakker op om fjernvarme. De er, og bliver, en af de helt store aftagere af varme i Lendemarke. Når først fjernvarmenettet er der, er en høj tilslutning vejen til lave priser – så Sukkerfabrikken er en vigtig brik i fjernvarmen i Lendemarke. Og det kommer også de almindelige husstande på fjernvarmenettet til gavn.

Sukkerfabrikken er i fuld gang med at forberede byggemodningen af det kommende feriecenter og gøre klar til at sætte byggeriet i gang.

Bent Lykke, direktør for Sukkerfabrikken siger:  ”Det er af højeste prioritet for Sukkerfabrikken at skabe en bæredygtig grøn profil for det kommende feriecenter. Vi ser fjernvarme som den absolut bedste kollektive løsning. Sukkerfabrikken indgår meget gerne i et samarbejde med de to varmeværker om en fælles løsning, som også forsyner os, så vi ikke selv skal investere i individuel varmeforsyning som fx varmepumper. Jo flere vi er sammen, jo billigere bliver det jo. ”

Stege Fjernvarme og E.ON diskuterer i øjeblikket, hvordan de bedst kan samarbejde om en god løsning for byen og håber at kunne melde mere ud om samarbejdet inden årsskiftet.