Elbilguiden.dk skal hjælpe danskerne med at vælge elbil - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Elbilguiden.dk skal hjælpe danskerne med at vælge elbil

opdateret 18 december 2018


Det kan være svært at få overblik over hvilken elbil, der bedst passer til ens behov og økonomi. En ny gratis tjeneste, elbilguiden.dk, giver nu potentielle bilkøbere mulighed for at sammenligne kørselsmønster, elbilmodeller, opladningsmuligheder og meget andet. Bag initiativet står energiselskabet E.ON, der vil gøre det nemmere at vælge elbil.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal købe ny elbil. Hvad må den koste, hvor kan man lade og hvor lang er rækkevidden? Det er bare nogle af de spørgsmål, der i dag gør det svært at vælge den helt rigtige elbil. Den nye elbilguide løser disse problemer. Elbilguiden præsenterer en detaljeret bekvemmeligheds-, klima- og økonomiscore, og man kan hurtigt dykke ned i resultaterne og vurdere, om skiftet til en elbil kan betale sig.

”Guiden gør det nemt at navigere rundt i alle de spørgsmål, man som bilkøber har, og lettere at træffe en mere oplyst beslutning om ens næste bilkøb. Forhåbentlig vil guiden få flere til at vælge en elbil fremfor en fossilbil,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON, og påpeger, at antallet af ladepunkter i 2017 overhalede antallet af tankstationer.

Guide rammer et tørt sted

Elbilguiden.dk er udviklet på baggrund af grundige brugerundersøgelser og giver information om de fleste elbilmodeller, der er på markedet i dag. Brugeren får hurtigt et billede af, om skiftet til elbil vil påvirke ens daglige kørselsmønster og økonomi – og ikke mindst den klimamæssige betydning skiftet til elbil får. Har man lyst, kan man også bestille en prøvetur i den elbil, der passer til ens præferencer, direkte gennem Elbilguiden. Guiden kan gennemføres på 5-10 minutter og kræver ganske få klik og indtastninger. 

Foruden de løbende brugertilbagemeldinger i udviklings- og testfasen har man også samarbejdet med elbilfabrikanter, så det også er muligt at booke en prøvetur i den elbil, der passer til ens præferencer. Elbilguiden lanceres først i Danmark, og målet er, at den herefter udrulles i hele Norden efterfulgt af flere europæiske lande.

"Guiden er et godt initiativ og et fint værktøj til folk, der overvejer at skifte til elbil. Det gode ved guiden er, at den både forholder sig til elbilisternes egne behov og økonomi og de miljø- og klimamæssige fordele ved at vælge elbilen,” siger Anna Hilden, formand for elbilforeningen FDEL, og tilføjer, at guiden rammer et tørt sted.

www.elbilguiden.dk er lanceret og kan tilgås fra alle browsere og på alle typer af tablets, smartphones og computere. Den opdateres løbende med nye elbilmodeller og ladepunkter.