Sådan planlægger du din dag i eltaxi

Det kræver planlægning at lade en elbil op. Det skal man virkelig vænne sig til. Hvor det før tog 5 minutter at fylde tanken, tager en hurtigopladning ca. en halv time. På en 10-timers vagt, skal du regne med at lade din bil op 1-2 gange. Det er 2 x en halv time, hvor bilen står stille, der skal planlægges efter.

Læg hurtigladerne ind på dit indre kort over byen
Det hele bliver lettere, når du har fået et overblik over, hvor hurtigladerne står på din vej igennem byen. Det går relativt hurtigt, og snart har du fundet frem til de bedste frokoststeder i nærheden af en hurtigoplader. Se hvor hurtigladerne står her: Københavns Centrum eller Storkøbenhavn.

Lås og gå fra bilen
Der er én stor fordel ved el-biler, som diesel- og benzinbiler ikke har: Du kan låse den og gå, mens bilen lader op alene. Derfor kan du også holde pause uden for bilen. I ro og mag.

Du oplader hurtigst fra 20 % til 80 %
Opladningen går hurtigst fra 20 % - 80 %. Det sidste ryk fra 80 % til fuldt batteri går langsommere, derfor er det bedst, at du kører, når batteriet når 80 %. Det er bedre at lade op til fuldt batteri derhjemme, når bilen står stille i længere tid.

Sådan udnytter du batteriet bedst:

 • 20 % - du har mange kilometer tilbage, men det er en god idé snart at lade op
 • 80 % - du har ikke fuldt batteri, men det er godt nok
 • 100 % - du har fuldt batteri, men det er ofte ikke ventetiden værd ved en hurtiglader.

Bilens batteri bestemmer farten på opladningen
Batterierne i elbiler kan modtage strøm med forskellig hastighed, derfor er der forskel på, hvor hurtigt de forskellige elbiler oplader. Det er ikke ladestanderen, der bestemmer, hvor hurtigt bilen lader op, men bilens batteri.

Langsommere opladning derhjemme (af bilen altså)
Private ladestandere er generelt langsommere end de offentlige hurtigladere. Hjemmeladere er designet til opladning i de perioder, hvor bilen står stille længe. For almindelige mennesker er det typisk om natten. Er din bil konstant ude at køre, er det hurtigst for jer at lade offentligt – på hurtigladerne.

Det er ok at aflevere elbilen på 80 %
Måske har du været vant til at aflevere din vogn til din kollega med fuld tank, når vagten er ovre. Hvis I har dén aftale, så sigt hellere på at bytte ved 80 % batteri. For de sidste procent op til fuldt batteri går langsomt og bliver nemt et uopnåeligt mål, når man vil hjem efter en lang vagt.

Hvor ofte skal I lade op?
Vi har regnet lidt på det: Hvis I fx kører 400 km i 20 timer på et døgn, så skal I lade 2-3 gange på en hurtiglader á ½ times varighed. Herudover skal bilen selvfølgelig lade derhjemme, mens den står stille, men det går langsommere.

Derfor det alligevel bedre at køre eltaxi
Du gør en miljø-forskel, når du kører eltaxi, fordi du:

 • anvender grøn el fremfor benzin eller diesel
 • gør byen mere støjfri
 • udgår CO2-udledning
 • reducerer smog i byen.

Download EON Drive appen

Få et overblik over alle E.ONs ladestandere. Hvis du kun ønsker at se hurtigladere i app’en, kan du filtrere under Profil.

 • Vælg Profil
 • Vælg Filtre
 • Slå Type 1, Type 2, Schuko og TypeJ fra
 • Nu kan du kun se hurtigladerne ComboEU og ChadeMo

Her finder du hurtigladerne

Københavns centrum

Storkøbenhavn

Hurtigladere Københavns centrum