Renere luft til hovedstadsområdet: Danmarks største ladeanlæg sender 66 elbusser på gaden

Det er et imponerende syn, der møder en, når 66 elbusser står på række ved lynladerne og lader op samtidigt. I november 2021 åbnede Danmarks største lade-site i Bagsværd, hvor E.ON står for opladning, Umove for busserne og GodEnergi for installationen.

Det store lade-site består af 33 lynladere på 150 kW hver, der kan lade to elbusser op samtidig på tre-seks timer. Med den nye lade-hub er der sikret elektrisk busdrift til 66 busser i Storkøbenhavn. Umove, E.ON og GodEnergis investering er et stort skridt på vejen til en elektrificering af busserne i Storkøbenhavn. Busoperatøren Umove varetager busdriften.

Vi er klar til at bygge flere kæmpe-anlæg i Danmark
Med det nye lade-site har E.ON for alvor sat sig på levering og drift af lynladere til transportsektoren, hvor skridtet efter busser bliver tunge lastbiler, der også er eldrevne. Og vi forventer, at der inden for en relativ kort årrække vil være behov for langt flere af den type lade-hubs – ikke blot til busser, men også langs motorvejsnettet til fremtidens elektriske lastbilstrafik.

”Elbilerne er virkelig trådt ind på scenen i 2021 blandt almindelige danskere. Men elbusserne er lige så godt på vej i de danske storbyer, fordi aktører som Umove går foran og skifter til el. I løbet af to-tre år vil vi for alvor se elektrificeringen af den kommercielle, tunge lastbiltrafik. Og når det sker, så vil det gå langt hurtigere end med elektriske personbiler, fordi det økonomiske og miljømæssige incitament er så meget større for transportbranchen,” siger Pär Möller, Nordisk direktør for eMobility i E.ON.

Han uddyber: ”Med de nye elbusser får vi renere luft på gadeplan i hovedstadsområdet – især i børnehøjde, hvor udstødningsrørene sidder på dieselbusser. Elbusser – derimod – udleder intet, hverken CO2, NOx og eller skadelige partikler.”

Det store lade-site oplader busser om natten
Et af de vigtigste parametre for ladeanlægget er driftssikkerhed. Busserne vil typisk kunne lade om natten, men der vil også være behov for opladning i løbet af dagen for visse linjer.

Vi er stolte over at være den busoperatør i landet, der satte elbusser i drift i stor skala i Roskilde. For os som selskab har det været en stor succes, og vores chauffører er meget glade for de eldrevne busser. Derfor er vi også glade for, at vi nu mønstrer landets største eldrevne flåde og ladeanlæg,” siger Johnny Hansen fra Umove.

Vi skal have transporten over på el – Skal I med?
Vi leverer opladning til det hele: Varevogne, taxier, busser og tunge lastbiler. Hos os er I sikre på at få rådgivning baseret på lang erfaring med opladning – fra enkelte ladebokse derhjemme til landets største lade-sites.

Kontakt os

Skriv til vores rådgivere, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Peter Andersson
Business Manager, Heavy Transport
Mail: Peter.m.andersson@eon.se

Nanna Thoustrup Hjorslev
Project Manager, Heavy Transport
Mail: nanna.hjorslev@eon.dk

Kort om lade-sitet i Bagsværd

  • 33 lynladere på 150kW hver
  • 66 elbusser kan lade op samtidigt
  • Busserne kører i Storkøbenhavn for Umove 
  • E.ON har leveret lynladere
  • GodEnergi står bag installationen


Derfor er omstillingen til el investeringen værd:

  • Tilfredse buschauffører i stille busser
  • Mindre luftforurening på gadeplan
  • Mindre CO2-udledning 
  • Færre fossile brændstoffer i transporten

Læs mere om: