”Det bedste er stilheden i kabinen”

Torben vandt en elbil med ladeboks derhjemme i et halvt år i E.ONs julekalender sidste år. Men kunne den lille Renault ZOE virkelig dække hele familiens behov? Det korte svar er ja!

Hvordan er det at have en elbil gratis i et halvt år?
"Vildt fedt og vildt sjovt", siger Torben Hollensen entusiastisk. Han vandt en leaset Renault ZOE fra Sixt inklusive en ladeboks derhjemme i et halvt år.

’Elbil er det eneste rigtige’
Vores heldige vinder bor med sin kone og tre børn en god halv time i bil fra Aarhus, i Over Randlev uden for Odder, men det tager dem 1,5 time at komme ind til Aarhus med offentlig transport. Derfor har familien to biler. Én benzin og én diesel, men de har længe villet skifte til elbil.

”Elbiler er det eneste rigtige. Det er simpelt hen bare så nemt. Det bedste er stilheden i kabinen. Jeg kører meget i mit job og er normalt helt smadret i hovedet af alt det rumleri. Men det er en helt anden fornøjelse at køre i elbil. Man kører bare,” fortæller Torben Hollensen.

Den store overraskelse er køreglæden
Til daglig arbejder Torben Hollensen med teknologi og er ifølge ham selv ’fascineret af nye ting’. Derfor var det heller ikke første gang, han kørte i en elbil. Faktisk var han ude i en elbil allerede i 2013, da de kun kunne køre 50 km på en opladning. Så interessen for elbiler har altid været stor, og han har længe overvejet om en elbil kunne dække familiens behov. I starten mest af miljømæssige årsager, men nu vægter køreglæden faktisk lige så højt. Og det var en overraskelse for ham, hvor fedt det er at køre elbil. Faktisk har han måtte konkurrere lidt med konen om, hvem af dem der måtte tage elbilen om morgenen.

Plads til tre store børn på bagsædet
”En Renault ZOE er jo en lille bil, så jeg var lidt bekymret for om mine børn kunne få plads på bagsædet. Men det er faktisk den bil, vi har haft, hvor der er bedst plads, og de sidder bedst, fordi der ikke er nogen midterkonsol. Så det barn, der sidder i midten, har masser af benplads. Det samme gælder bagagerummet. Det er det største, vi har haft. Man skal bare være opmærksom på, at bilen bruger mere strøm, hvis den er fuldt lastet med både børn og bagage,” siger Torben Hollensen.

Ingen rækkevidde-angst
Rækkevidden er et af de argumenter, som vi oftest hører, der afholder folk fra at købe elbiler. Så hvordan har Torben oplevet rækkevidden på sin Renault ZOE?

”Altså jeg har ingen rækkevidde-angst. Ladenetværket er jo så udbygget nu. Så rækkevidden har været fuldt ud tilstrækkelig. Den har let klaret over 300 km på en opladning. Dog skal man planlægge de lange ture, og man skal lidt tidligere afsted. Men det er måske bare et kvarter tidligere, det handler om,” forklarer Torben.

Skal have fruen med på Tesla Y
Faktisk har familien besluttet at skifte sin ene bil ud med elbil, så de har beholdt ladeboksen, og de er nu udkig efter, hvilken de skal vælge: ”Jeg har luret meget på en Tesla Y, men den skal jeg lige have fruen med på,” skraldgriner Torben og fortsætter: ”Det er i hvert fald min elbil-drøm.”

Den gamle bilforhandler er også solgt
”Jeg havde min far, en gammel bilforhandler, med i bilen. Han fik faktisk lov til at køre bilen på en markvej – sig det ikke til nogen – han var meget skeptisk over for elbiler, men nu er han også solgt. Han synes, det er så nemt og enormt behageligt,” griner Torben Hollensen.

Remote-hjælp, der fungerer
”Jeg har været i kontakt med E.ONs kundeservice et par gange. I starten teede min lader sig lidt underligt. Og det tog kundeservice lige nøjagtigt fem sekunder at genstarte ladeboksen remote, og siden da har den fungeret upåklageligt. Det samme gælder ved offentlige ladestandere, hvor jeg kun har været ude for, at én lader kke fungerede. På hele det halve år jeg havde bilen. Og jeg har virkelig testet den igennem. Jeg har kørt 11.500 km på seks måneder, og det er mere, end hvad jeg plejer,” forklarer han.

Tro ikke på alt, du læser på forums
”Derfor skal man ikke tro på alt, man læser på internetforums, hvor visse elbilejere er ret hårde ved deres udbydere. For mig har det fungeret,” afslutter Torben Hollensen.

Torben ved sit hus med sin elbil

Lidt om Torben

 • Torben Hollensen, IT-implementeringskonsulent
 • Vandt en leaset elbil fra Sixt i et halvt år
 • Ladeboks med grøn strøm fra E.ON
 • Familie: Kone og tre børn på ni, 11 og 14
 • Bil: Renault ZOE Intens
 • Kørte 11.500 km på et halvt år

Ifølge Torben:

Plus

 • Nyder stilheden i kabinen
 • Føler, at han har sin egen tankstation i indkørslen
 • Har ikke været på tanken i et halvt år
 • Har god plads inde i kabinen

Minus

 • Når benzinbiler holder på ladepladserne
 • Savner et udvalg af elbiler med trækkrog