1. Artikler
  2. Pendlerbil med egen ladeboks og ren samvittighed

Jesper Henry Skjold fra Holte har fået en miljøvenlig pendlerbil med sin nye Renault ZOE fra Sixt inkl. ubegrænset opladning fra E.ON. Opladningen klarer han nemt og hurtigt derhjemme med den tilhørende ladeboks.

Huset er i Holte, og arbejdspladsen er i København, så Jesper Henry Skjold pendler til og fra jobbet som ledelseskonsulent i Deloitte Consulting. De godt 40 km tur-retur bliver ifølge Jesper tilbagelagt i den perfekte pendlerbil: en elbil.

“Den er økonomisk, lydløs og i det hele taget superbehagelig at køre i,” siger Jesper om den nye Renault ZOE, som han lejer hos Sixt inkl. ubegrænset opladning fra E.ON.

København og køkørsel er to sider af samme sag, når man pendler i bil. Heldigvis slipper Jesper for at skulle koble ud og ind og geare op og ned hele tiden, for en elbil har ingen gear. Der er kun en speederpedal og en bremsepedal – ligesom en bil med automatgear. Men der er noget, som betyder mere for ham.

“Det er følelsen af at gøre det rigtige. Når jeg holder i kø på motorvejen blandt osende biler, ved jeg, at jeg er en del af løsningen i stedet for problemet. At jeg bidrager til at føre Danmark ind i en grønnere tidsalder,” forklarer Jesper.

Børnene elsker elbilen

Derfor har han også blandede følelser, når han kører i familiens anden bil – en konventionel Volkswagen Passat Stationcar.

“Selvom den nye Renault ZOE har en rækkevidde på 250-300 km på en opladning, har vi stadig brug for en stor bil til de helt lange ture. Men vi overvejer at udskifte den med en plug-in-hybridbil – måske en Passat igen – så den også kan køre på el til hverdag,” siger han.

Ligesom Jesper anskaffer mange en elbil som bil nummer to – hvorefter den hurtigt bliver bil nummer ét. Det er lige præcis, hvad der er sket for familiens Renault ZOE.

“Når vi skal noget i weekenden, kører vi i vores ZOE. Den er en dejlig familiebil. Vores børn elsker den,” siger Jesper.

For Jesper og hustruen Line handler det også om økonomisk snusfornuft: I den månedlige leje er ubegrænset opladning fra E.ON inkluderet i prisen. Og det er både ude på E.ONs offentlige ladenetværk og hjemme på bopælen, hvor der tilmed er blevet installeret en ladeboks fra E.ON som en del af aftalen.

Hurtig opladning

Ladeboksen, som hænger diskret på en væg i garagen, giver flere fordele. For det første har Jesper sin egen ‘tankstation’ på hjemmeadressen. For det andet gør ladeboksen opladningen sikker. Jesper har tidligere leaset elbiler, som han har opladet med nødkablet – også kaldet ‘mormorkablet’ – i et almindeligt 230 V-stik. Men den form for opladning advarer Sikkerhedsstyrelsen imod, da den kan overbelaste elinstallationerne. For det tredje er det hurtigere at oplade elbilen med en ladeboks.

“Faktisk væsentligt hurtigere. Jeg plejer at sætte elbilen til opladning natten over, når jeg kommer hjem. Men hvis jeg lige skal køre et ærinde om aftenen, kan jeg se, at den allerede har ladet meget op. Det er dejligt med så hurtig opladning,” siger han.

Noget andet, som er dejligt, er økonomien.

“Jeg regnede på mit forbrug, før jeg lavede lejeaftalen, og når strømmen er inklusive, er det en billig løsning, i forhold til hvor meget jeg kører. Samtidig giver det frihed, at jeg ikke skal tænke over noget. Alt er med i abonnementet. Jeg har jo også fri adgang til alle E.ONs offentlige ladestandere. Det har jeg f.eks. tænkt mig at benytte mig af, når jeg skal køre til Fyn i forbindelse med mit arbejde,” siger Jesper.

Vil du også køre elbil med maksimal frihed?

Sammen med Sixt har vi sammensat et tilbud, hvor du får en Renault ZOE Life 41 kWh-elbil, en hjemmeladeboks installeret og ubegrænset strøm hjemme og i E.ONs offentlige ladenetværk.