”Det vigtigste er frihed under ansvar – det bedste er kollegerne”

”Frihed til at tage ansvar er helt centralt i E.ON. Der er selvfølgelig et stort ledelsesansvar, men jeg og min organisation har også en høj grad af frihed til at løse opgaven. Vi får lov til at tage initiativet og holde det, og vi har indflydelse og medbestemmelse. Der er selvfølgelig pres på, og der skal leveres, men også en høj grad af frihed til at nå målet,” forklarer Bertil Hammerby. Hans opgave er at hjælpe forretningen på bedst mulig vis med analyser, sparring og struktur – det gælder både it & analyse, økonomi, HR og indkøb.

Ledelsesstil: Ordentlig og redelig

Hvordan er det at være en del af ledelsesgruppen i E.ON?

”Jeg synes selv, at vi er ordentlige og redelige ledere. Vi behandler vores medarbejdere som kolleger frem for ansatte – for det er jo det, de er. Og de er gode kolleger, som er professionelle og ordentlige,” siger Bertil og tilføjer:

Let til smil og entreprenørånd

”Det bedste ved E.ON er kollegerne. Vi tilstræber virkelig at være gode, ordentlige kolleger – på trods af pres – for vi er alle i samme båd. Her er aldrig langt til smil og stedet er gennemsyret af en entreprenørånd,” forklarer Bertil.

Bæredygtighed: Tvinger os til at tage stilling

Hvad betyder det for dig at arbejde et sted, hvor bæredygtighed fylder så meget?

”Det er meget motiverende og givende at være en del af en stor, stor forretning, der tænker bæredygtigt – og investerer i det. Og har det som sin fremmeste opgave at bidrage til den grønne omstilling. Det tvinger os hele tiden til at stilling til, hvad vi investerer i, og hvilke projekter vi prioriterer. Vi får det ind med modermælken, for det er hele vores forretning og en del af vores DNA,” fortæller Bertil.

To måneder i Caribien

Bertil kom til E.ON for knapt to år siden og allerede efter fire måneders ansættelse, bad han om orlov i to måneder – godt nok først et år ud i fremtiden, men alligevel. Sammen med sin familie havde han nemlig fået mulighed for at sejle rundt i Caribien i to måneder. Og det fik han lov til. Med lidt snilde får han også klemt to skiferier ind i år.

Bertil Hammerby
Finance Director and Head of Business Support, 42 år

Bæredygtige vaner

  • Cykler på arbejde
  • Tager offentlig transport så ofte som muligt