Indkøb der gør en forskel

Som indkøbschef har Amanda Bajon ansvar for indkøbspolitikken i E.ON. Hun sikrer, at vi køber de mest bæredygtig produkter til prisen. For tre år siden startede hun i E.ON.

”Det, vi bruger skal være grønt og det, vi leverer skal være grønt. Og dér skal vi hen – også selvom det grønne er dyrere,” starter Amanda. Hun står for alle dele af indkøbprocessen i E.ON – fra det mest miljøvenlige printerpapir over fliskedler til millionudbud. ”Det printerpapir var i øvrigt meget dyrere, men hvis vi kun printer det allermest nøvendige, kommer vi hurtigt tilbage på sporet.” tilføjer Amanda.

Godt samarbejde på tværs

Amanda samarbejder med alle dele af forretningen. Ved udbud er der altid en teknisk ansvarlig og en kommercielt ansvarlig. ”Det sjoveste ved E.ON er kollegerne. Uanset opgave og arbejdspres, kan vi altid lige fyre en vittighed af og få et smil fra hinanden,” forsikrer hun.

Bæredygtighed tæller allermest

Hvad betyder E.ONs fokus på bæredygtighed i dit daglige arbejde?

”Bæredygtighed tæller allermest. Visionen gennemtrænger alt. Det er en livsstil hos os. Jeg er selv blevet mere firkantet med økologi – også derhjemme. Eller at købe danskproducerede varer. Men jeg køber nok stadig lidt for meget tøj og for mange sko – der er altid plads til forbedring,” forklarer Amanda og vender tilbage til jobsporet:

”Indkøb er på mange måder et overset redskab i den grønne omstilling. Hvis bare virksomheder, private og det offentlige aktivt begynder at tænke over, hvor bæredygtige deres indkøb er, så får det markante positive konsekvenser. For det kunden efterspørger, er det, som markedet producerer,” afslutter Amanda Bajon.

Amanda Bajon
Indkøbschef, 48 år.

Bæredygtige vaner

  • Køber økologiske rengøringsmidler og madvarer.
  • Har sørget for, at hustanden har grøn strøm.
  • Planlægger indkøb, så hun undgår madspild.