Jonnie holder danskerne varme

Tekniker Jonnie Hansen sørger dagligt for, at E.ONs små og store værker kører upåklageligt. Det meste af tiden arbejder han i et hul i jorden, men nogle dage har han Amager Strand som frokoststue.

Tekniker Jonnie Hansen åbner en metaldør til et lillebitte hus uden vinduer. Bag døren fører en vindeltrappe cirka fem meter ned i jorden, ned til Jonnie Hansens arbejdsplads. Eller en af dem. Han har 30 værker og tre gastankstationer på sin liste, som alle skal besøges med dagligt, ugentligt eller månedligt interval. Hver tredje uge tager han sig af de alarmer, der dagligt løber ind hos E.ON, og i de uger ordner han alt fra fru Jensens varme til et eventuelt gaslæk på gastankstationen.

Nu med gasbil

Arbejdet tager ham fra Nordsjælland og helt ned til Møn, så han skal være glad for at køre i sit mobile kontor: en hvid varevogn med rødt E.ON-logo. Og det er han heldigvis også. ”Her er man sin egen herre og kan høre det musik, man vil,” siger Jonnie. Og da vi begyndte at teste om gasbiler kunne dække vores serviceteknikers behov, var det selvfølgelig også Jonnie, der blev den første ’forsøgskanin’. Han nyder den støjsvage kabine og mærker ellers ikke den store forskel.

Benzin i blodet – gas i tanken

Det med at være sin egen herre på landevejen ligger i blodet. Han blev allerede som 15-årig uddannet automekaniker, og siden har biler og motorcykler været hans passion, og hele familien deler interessen. ”Jeg er sådan en rigtig tekniknørd,” smiler han. Jonnie Hansen har arbejdet som tekniker i 20 år – først hos Nesa, sidenhen E.ON.

Med sine 20 års erfaring kender han de fleste af værkerne rigtigt godt. Det har sine fordele, men han elsker, når der sker noget nyt som for eksempel gastankstationen på Prags Boulevard på Amager i København. Her sørger han for, at der er olie på kompressorerne, han tjekker for utætheder, så der ikke siver gas ud og tjekker for hærværk og graffiti.

Årstiden bestemmer

Om sommeren kører han mest og renoverer værker, mens vinteren er mere stille, fordi det er der, folk har mest brug for varmen, så der skal værkerne forstyrres mindst. ”Det bedste ved jobbet er, når der sker noget uventet, hvor jeg skal bruge min faglighed,” siger Jonnie Hansen, der får mest afløb for den side af jobbet på de 10-20 timers alarmvagter hver tredje uge. ”Sådan en vinternat, hvor sneen vælter ned, og man skal ud at rode på et anlæg, er det ikke altid sjovt. Men sådan er det, og det bliver opvejet af sommerdagene, hvor jeg kan spise min frokost ved Amager Strand og af den frihed, jeg har, når jeg kører rundt på Sjælland,” afslutter Jonnie.

Jonnie Hansen
Servicetekniker
 
Bæredygtige vaner:
  • Har installeret solceller derhjemme – både til el og varme.
  • Har skiftet oliefyret ud og sparer mindst 2500 liter diesel pr. år.
  • Er gift med en kvinde, der for alt i verden undgår madspil.
Servicetekniker fjernvarme