Demants medarbejdere kan lade op i arbejdstiden

16 ad gangen. Så mange elbiler kan lade op samtidigt på høresundhedskoncernen Demants parkeringspladser. Opsætningen af ladestanderne ved det danske hovedkvarter i Smørum har været en større investering, og det betragtes som et medarbejdergode.

Demant har for nylig udvidet kontoret med en bygning på 8.000 m2 og i den forbindelse etableret en ny parkeringsplads med hele seks ladestandere, så 12 elbiler kan lade samtidigt. Virksomheden tilbød i forvejen medarbejdere og gæster to ladestandere, som de fik sat op allerede i 2018 på en anden parkeringsplads.

Ny bygning, flere ladestandere

”Da vi skulle etablere den nye parkeringsplads, var det en naturlig anledning til at få flere ladestandere, da vi tilbyder firmaelbiler og adgang til ladestandere, som en del af vores CSR-arbejde. Vi følger med – og for tiden bliver elbiler jo diskuteret meget, fordi de kan være med til at reducere vores CO2-aftryk,” forklarer Pernille Smidt, Facility Manager hos Demant A/S. Hun uddyber:

”Firmaet betalte for at trække kabler og sætte ladestandere op – så det var en større investering. Medarbejderne betaler selv for opladning. Ladestanderne i sig selv er ikke så dyre, men at trække kabler var en større investering for os, og vi har gjort det som et decideret medarbejdergode.”

Medarbejdere har en intern mailgruppe, hvor de kommunikerer, dels om adgangen til ladere, dels om standernes driftsstop. Så hvis en ladestander ikke fungerer, er der en af medarbejderne, der kontakter E.ON og får standeren fejlmeldt. Ifølge Pernille Smidt virker det fint. Der er ca. 20 medarbejdere med elbil ud af de 1.300 medarbejdere, som arbejder på hovedsædet.

”Vi forventer, at vores investering også holder i længden – det er nemlig ikke alle medarbejdere med elbil, som har brug for at lade op i arbejdstiden eller har brug for at lade op hver dag. Så lige nu har vi tilstrækkelig kapacitet,” beretter Pernille Smidt.

De ansatte har et E.ON-abonnement

Medarbejderne betaler selv for deres opladning, og E.ON fakturerer dem uden om Demant – det eneste, medarbejderne behøver, er et abonnement hos E.ON. Demant håndterer hverken betaling eller anden administration af ladestanderne.

”Vi valgte E.ONs ladestandere tilbage i 2018, fordi de var bedre repræsenteret med ladestandere inde i byen, og derfor er vi gået videre med dem. Man kan vel ikke rigtigt sige, at der er noget samarbejde – for det kører bare. Vi behøver ikke at kontakte hinanden,” afslutter Pernille Smidt fra Demant.

Demant A/S

  • Demant Group har salgsselskaber i mere end 30 lande.
  • Producerer høreapparater, høreimplantater, diagnostisk udstyr og høretelefoner.
  • Ejer en række virksomheder inden for høresundhed og audio herunder Oticon Bernafon, Oticon Medical og EPOS samt kæden af høreklinikker Audika.
  • Dansk hovedsæde ligger i Smørum, hvor 1.300 medarbejdere arbejder.
  • Har 8 ladestandere med plads til 16 biler samtidigt.

E.ON Danmark

  • Er del af Europas største privatejede energiselskab.
  • Ejer og driver Danmarks største ladenetværk til elbiler med mere end 1.600 ladepunkter.
  • Tilbyder opladning til virksomheder, det offentlige og private.
  • Investerer løbende i hurtigere ladestationer på de bedste placeringer.
  • Sikrer opladning til fremtidens stigende antal elbiler.