Elbiler til private såsom Nissan LEAF er grønne og fremtiden - E.ON
apartment up_arrowboka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook rorligt_icon copygoogle_plushouse Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Mig og min elbil

Peter Svensson fortæller om sine oplevelser med sin elbil

Hvorfor valgte du en Nissan LEAF?

”Man læser meget om, at elbiler er fremtiden, så hvorfor ikke prøve en selv? Og da jeg har en bilinteresseret ven, som anbefalede LEAF’en, blev det den. Vi har altid haft mere end én bil, fordi det giver frihed. Inden vi fik børn, havde vi på et tidspunkt fem biler, fordi jeg interesserede mig for veteranbiler,” fortæller chef for ledelsesrapportering i Nordea Wealth Management Peter Svensson. Men hvor det før var de klassiske biler,
der blev dyrket, er det med LEAF’en fremtidens bilteknologi, der bliver afprøvet.

”I dag har vi kun én anden bil, en Toyota Aygo, som min kone kører i til dagligt. Hun kører ikke så meget i elbilen, som jeg havde troet, for hun kan stadig godt lide at bruge kobling og gearskifte

Hvordan bruger du din elbil?

”Jeg bruger den mest til at køre ungerne i institution og til stationen, når jeg skal på arbejde,” fortæller Peter Svensson, der fik sin Nissan LEAF i januar i år.

”Og så bruger jeg den, når jeg skal op at windsurfe i for eksempel Vejby eller Hornbæk. Tidligere skulle jeg have en masse udstyr med, men i dag ved jeg præcis, hvilket bræt jeg skal bruge, og det passer lige ind i LEAF’en, hvis jeg lægger passagersædet ned.”

Var det et svært valg at gå over til elbil?

”Selve beslutningen tog jeg rimeligt hurtigt, fordi der var et godt tilbud forbundet med, at man kunne blive ambassadør for E.ON. Jeg havde på det tidspunkt en Chrysler Grand Voyager, der var alt for stor, og som jeg gerne ville skifte ud,” siger Peter Svensson, der generelt synes, det er et positivt statement at køre elbil.

”Jeg har det rigtigt godt med, at det ikke er en benzinsluger. Jeg vil fremover altid vælge en bil, der kører langt på literen, fordi det i dag giver god mening, at man tænker sig om. Vi er også flyttet i et hus med solceller, så elbilen passer godt ind i helheden.”

Til Peter Svenssons kørselsbehov er hjemmeladeren dækkende, mens han ugentligt benyttede E.ONs ladestandere, da familien boede på Østerbro. Og selvom han ikke har noget imod at skulle stoppe for at tanke på en hurtiglader på vej til Jylland, er det stadig familiens benzinbil, der klarer de lange ture.  

Peter Svensson

Hvem: Peter Svensson
Hvad: Nissan LEAF
Hvor: Trørød i Nordsjælland

"Vi bruger Toyota’en, hvis vi skal køre langt. Men hvis elbilerne får længere rækkevidde, kunne jeg godt forestille mig kun at have én bil, en elbil."

E.ONs ladestandere
Scrolla upp