Den bedste bybil kører på el - E.ON
apartment up_arrowboka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook rorligt_icon copygoogle_plushouse Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Den bedste bybil kører på el

Bo Vinther fra Østerbro i København lejer sin nye Renault ZOE hos Sixt inkl. ubegrænset opladning fra E.ON. Det giver ham en miljø- og klimavenlig bybil med rigelig rækkevidde til en fast, lav pris.

Det er nu 5 år siden, at Bo Vinther prøvede en elbil første gang. “Hold da op – kan det være sådan at køre bil, tænkte jeg. Kørekomforten er utrolig behagelig. Den lydløse og glidende kørsel uden gearskift og udstødning gør elbilen til en perfekt bybil. Jeg var solgt med det samme,” siger Bo, der er 39 år og bor på Østerbro i København.

Aha-oplevelsen fik dog ikke Bo til at købe en elbil. Han foretrækker nemlig fleksibiliteten ved at lease eller leje, og det har også givet ham mulighed for at prøve forskellige elbiler som Nissan LEAF, BMW i3 og VW e-up! Derfor er Bo også sikker i sin sag, når han kårer den nye Renault ZOE til at være den hidtil bedste elbil, han har kørt. Den kan køre 200-300 km på en opladning.

“Det er næsten dobbelt så langt som den forrige ZOE og rigeligt til mit kørselsmønster. Mine længste ture er familiebesøg i Helsingør,” siger Bo.

Bil uden bekymringer

Ikke alene er det hans hidtil bedste elbil. En Renault ZOE Life 41 kWh fra Sixt inkl. alt er også det hidtil bedste tilbud.

“Normalt kommer strømmen oveni, ligesom man plejer at skulle betale ekstra for vinterdæk og en ekstra chauffør. Det er alt sammen med i prisen her,” konstaterer Bo.

Da Bo bor i lejlighed, har han ikke mulighed for at få sat en ladeboks op derhjemme. Til gengæld glæder han sig over de mere end 1.300 ladepunkter i E.ONs offentlige ladenetværk, så han kan nå vidt omkring i Danmark uden at skulle bekymre sig. Bare i København er der cirka 700 offentlige ladepunkter, og alene i hans nabolag er der seks ladestandere med plads til at oplade 12 elbiler på samme tid.

“Hvor mine naboer med almindelige biler kan cirkle rundt i lang tid og ende med at måtte parkere langt borte, kan jeg køre direkte hen og sætte min bil til opladning, når jeg kommer hjem,” siger Bo.

dk-768x432-Bo-Vinther-i-bil

 

Ingen farlige partikler

Bo er forsker ved Center for Is og Klima ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. Derfor er han måske mere bevidst om miljø og klima end de fleste. Det anslås ifølge Københavns Kommune, at mere end 500 for tidlige dødsfald om året i København og på Frederiksberg skyldes luftforurening, ligesom transport ifølge Energi og Olieforum står for over en tredjedel af CO2-udledningen i Danmark. Da elbiler ikke har nogen udstødning, afgiver de ikke farlige partikler i nærmiljøet, og når strømmen som i E.ONs ladestandere kommer fra vedvarende energi med certifikater, er kørslen CO2-neutral.

“Det er vigtigt for mig at køre i en bil, som kan reducere forureningen og CO2-udledningen,” understreger Bo og fortsætter:

“Elbiler mindsker også støjforureningen, fordi de er næsten lydløse. Men indtil fodgængere og cyklister vænner sig til elbiler i bybilledet, benytter jeg systemet, hvor Renault ZOE afgiver en lyd ved hastigheder op til 30 km/t.”

Inden længe drager Bo til Norge, hvor han skal arbejde et par måneder i Bergen. Elbilen skal med, og derfor har han planlagt at tage færgen fra Hirtshals.

“Det bliver min første langtur i min ZOE med det store batteri, så det skal blive interessant at se, hvor få gange jeg behøver at lade op  på vejen op gennem Jylland,” siger Bo.

Vil du også køre elbil med maksimal frihed?

Sammen med Sixt har vi sammensat et tilbud, hvor du får en Renault ZOE Life 41 kWh-elbil og ubegrænset strøm i E.ONs offentlige ladenetværk. Og der er kun 30 dages binding.

Læs mere og bestil

Scrolla upp